Spring naar de inhoud

Wie zijn we?

Luc Martens – Founder Laurences Moestuin

Mijn vader was 50 jaar geleden een pionier in het biologisch tuinieren. Ik heb fantastisch veel bewondering voor de lokale ecologische landbouw en in het bijzonder voor de passie en de expertise van onze boeren. Mijn expertise ligt vooral in het oprichten en leiden van bedrijven en in innovaties. Ik ben (mede)oprichter van 3 bedrijven en 1 vzw in diverse sectoren: telecom, wijnimport, logistiek en onderwijs. I.v.m. innovaties kan ik bouwen op ervaringen als Prof aan Universiteit Gent en onderzoeksdirecteur van Imec.

Tim Calcoen – Boer

Al sinds mijn jeugdige jaren ben ik gebeten door land-en tuinbouw. Ik werd getrokken door het bewerken van de aarde, het zien groeien en oogsten van de gewassen en dicht bij de natuur te staan. Het zal dan ook niet vreemd klinken dat ik al sinds mijn 14 jaar een eigen moestuin heb. Mij scholen in mijn passie was dan ook een evidentie. Het bewerken en verzorgen van moeder aarde, het oogsten en plukken, er geeft me niets meer rust dan dat.

Jonathan Van Houtte – Boer

Van mijn passie mijn beroep kunnen maken en iedere dag in de natuur werken, geeft me heel veel voldoening.

Anderen motiveren om via biologische landbouw onze Aarde te koesteren is iets dat ik altijd zal nastreven.

Missie en visie

Missie

Op een ecologische en biologische manier lokaal gekweekte groenten en kruiden het ganse jaar door creëren.

Visie

Een ecologische groentetuin komt de gezondheid van je lichaam, je geest en je omgeving ten goede.

  • Je haalt massa’s voedsel van onbetaalbare kwaliteit in huis, mits het maken van een kleine tuinwandeling
  • Je kweekt super-gewassen die je nauwelijks vindt in de winkel en ook ’s winters ga je gewoon door met het oogsten van de noodzakelijke vitamines
  • Je verbaast je (schoon-)ouders, familie en vrienden met nieuwe (of juist heel oude!) smaken tijdens een maal aan de tuin- of keukentafel
  • Tijdens het tuinwerk verschaf je je lichaam de broodnodige beweging en meer nog: je krijgt je gedachten op een rijtje.
  • Je deelt je ervaringen met andere tuiniers in de buurt en je stelt vast dat je sociaal leven erop vooruitgaat.
  • Je zit met de vingers in de aarde, je houdt de gewassen tegen je neus en je volgt het weerbericht. Kortom: je herstelt het contact met Moedertje Natuur.
  • Een moestuin is winst, winst en nog eens winst.

Wist-je-datje

Boer Jonathan is in zijn vrije tijd drone piloot, check onze tuin!