Spring naar de inhoud

Laurences Moestuin

Laurences moestuin maakt deel uit van het CSA-Netwerk  en we zijn verheugd om mee te delen dat onze tuin officieel het certificaat Bio heeft behaald!

CSA (Community Supported Agriculture) is landbouw die gedragen wordt door een gemeenschap. Als deelnemer ben je betrokken bij het reilen en zeilen van het landbouwbedrijf en neem je verantwoordelijkheden op. De deelnemers van een CSA-bedrijf nemen een oogstaandeel. In ruil voor een jaarbedrag worden ze mede-eigenaar van de komende oogst. Het bedrag wordt jaarlijks of volgens een andere periodiciteit vooruitbetaald, zodat de CSA-boer geen duur kaskrediet bij de bank hoeft af te sluiten om zijn productiekosten te kunnen voorfinancieren. Valt de oogst goed mee, dan genieten de aandeelhouders daar rechtstreeks van, valt er iets tegen, dan dragen zij mee dat risico.

 

 

Schrijf je in

Werking & Prijzen

Het seizoen, waarvoor je een aandeel koopt, loopt in principe van 01 april tot 31 maart van het volgend jaar. In die periode oogst je wanneer en zoveel keer je wil op het land en in de tunnel. Je oogst zoveel je kan gebruiken of verwerken in je eigen keuken, dus bijvoorbeeld niet om uit te delen aan vrienden of buren.

In de pluktuin zullen er gedurende het seizoen voldoende gewassen aanwezig zijn voor 200 volwassenen equivalenten.

Bij de oogstbare gewassen zal er een groen vlaggetje staan. En daaronder ook aanwijzingen voor de oogst. Bijvoorbeeld: “Afsnijden boven de grond”. Meer aanwijzingen krijg je  via een groot info-bord of via de oogstbrief, die je als deelnemer automatisch krijgt. Je oogst liefst van op de paden.

De tarieven hieronder zijn voor een volledig jaar van 1 april t.e.m. 31 maart van het volgende jaar. Indien je je later inschrijft dan is er een vermindering van 10% in juni, juli, augustus en september .
Verkeer je met je gezin in een specifieke situatie (bvb kinderen in co-ouderschap), aarzel dan niet om ons hierover aan te spreken.

Wij hanteren een prijsvork principe:

 • Per volwassene kan je al meegenieten van al die (h)eerlijke groenten en kruiden op de boerderij vanaf slechts € 1,65 per dag (Sociale prijszetting is mogelijk)
 • Wij geloven in het principe van een prijsvork. Als oogstaandeelhouder kan je voor een stuk mee(r) bepalen hoeveel je betaalt.
 • De prijsvork geeft ons immers enige ruimte om:
  • Door jouw hogere bijdrage ook anderen (die het financieel niet zo breed hebben) de kans te geven deel te nemen.(Sociale prijszetting)
  • Door jouw hogere bijdrage te investeren in een duurzame toekomst voor de boerderij en hun boeren.
 • Kinderen vanaf 1 jaar rekenen we € 21 x de leeftijd. 3e kind aan halve prijs, 4e gratis

 

Volwassene € 496, € 456, € 540, € 600, € 628 per jaar
Oudste kind € 21 x leeftijdsjaar per jaar
2de oudste kind € 21 x leeftijdsjaar per jaar
3de oudste kind € 10.5 x leeftijdsjaar per jaar
Vanaf het 4de kind Gratis

Gewassen

Wij telen voornamelijk groenten, kruiden, eetbare bloemen en kleinfruit, zoals rabarber en aardbeien, op de CSA-site te Mullem. De nadruk ligt op originaliteit, diversiteit, smaak en kleur. Hieronder vind je een veel te kleine lijst van de gewassen, die we telen. Het aanbod vorig seizoen was zo immens! (90 variëteiten van groenten!)

Als deelnemer zal je inspraak hebben in dit aanbod.

De oogst is uiteraard seizoensgebonden en het spreekt voor zich dat je goed en tijdig zal geïnformeerd worden over het lopende aanbod.

Groenten

Bladmosterd

Broccoli

Courgette

Paprika

Pompoen

Prei

Sla

Wortelen

Kruiden

Bieslook

Sjalot

Rozemarijn

Klein fruit

Aardbei

Locatie

Schrijf je in

De inschrijvingen voor het 4e seizoen van Laurences moestuin zijn geopend! Dit loopt van 01/04/24 t.e.m 31/03/25. Indien je je later inschrijft dan is er een vermindering van 10% in juni, juli, augustus en september .

Je kiest zelf hoeveel je per volwassene betaalt, wij geloven in het principe van de prijsvork.

Je kan kiezen uit volgende bedragen:

 • € 530 per volwassene, dit is een sociaal tarief, gelieve ons te contacteren voor deze prijs
 • € 570 per volwassene
 • € 620 per volwassene, werkelijke kost om break-even te draaien
 • € 675 per volwassene, voor deze aandeelprijs mag je 2x gratis per volwassene een boeket plukken tijdens het bloemenseizoen
 • € 750 per volwassene, voor deze aandeelprijs mag je 3x gratis per volwassene een boeket plukken tijdens het bloemenseizoen
 • € 785 per volwassene, voor deze aandeelprijs mag je 4x gratis per volwassene een boeket plukken tijdens het bloemenseizoen
 • Kinderen vanaf 1 jaar rekenen we € 21 x de leeftijd. 3e kind aan halve prijs, 4e gratis

Je schrijft je in met het volledige gezin.

De betaling gebeurt automatisch via onderstaande knop. Wij werken hiervoor samen met Mollie payments.

Eenmaal ingeschreven voor een jaar, zal je altijd eerst de kans krijgen (vóór nieuwe belangstellenden) om terug voor het volgende jaar in te schrijven.